ROMIGE OVENSCHOTEL MET BROCCOLI EN KIP

Ik vroeg laatst op social media welke gerechten nou echt jullie favoriet zijn en een gerecht die echt vaak werd genoemd was de ovenschotel! En mocht dit gerecht nou toevallig ook net een van mijn favoriete gerechten zijn! Ovenschotels, zijn voor mij ideale gerechten omdat je er zoveel mee kunt variëren en je kunt ze ook altijd makkelijk op voorhand klaarmaken en dan hoef je de schotel voor etenstijd enkel nog af te bakken in de oven. Deze ovenschotel met broccoli, kip en groenten is zo lekker romig van smaak en de kaassaus die lekker in de groenten en kip trekt maakt dit gerecht alleen maar nog lekkerder! Dus weet je nog niet wat je vanavond gaat koken, probeer deze heerlijke ovenschotel dan eens!

Ingrediënten: (4 personen)
.

·          1 krop broccoli, in roosjes

·          300 gr. kipfilet, in stukjes

·          1 tl. paprikapoeder

·          1 tl. kipkruiden

·          1/2 tl. zwarte peper

·          1/2 tl. zout

·          3 etl. zonnebloemolie

·          500 gr. krieltjes

·          300 gr. champignons, in blokjes

·          1 gele en rode paprika, in blokjes

·          2 etl. zonnebloemolie

Voor de kaassaus:
.

·          50 gr. roomboter

·          1 ui, gesnipperd

·          3 etl. bloem

·          1 blokje kippenbouillon

·          300 ml heet water

·          100 gr. geraspte kaas

Bereiding:

Stap 1.
.

Snijd de broccoli in roosjes, breng een ruime pan met wat zout aan de kook en schep de broccoli erin. Kook de broccoli beetgaar, giet het water af en laat de broccoli volledig uitlekken in een zeef. Marineer de kipfilet met de paprikapoeder, zout, zwarte peper, kipkruiden en de zonnebloemolie. Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan en bak de kipfilet mooi goudbruin aan beide kanten voor ongeveer 5 a 8 minuten. Schep de kipfilet uit de pan en zet deze even apart op een bord.

Stap 2.
.

Verhit nogmaals wat zonnebloemolie in de koekenpan en bak de krieltjes aan beide kanten mooi goudbruin. Voeg de champignons en de paprika stukjes erbij en breng het op smaak met paprikapoeder, zout en zwarte peper. Schep alles om en bak het geheel gaar. Wanneer de groenten en de krieltjes gaar zijn voeg je de broccoli en de kip erbij en schep je alles om. Zet het vuur uit en haal de pan van het vuur.

Stap 3.
.

Smelt de roomboter in de koekenpan en bak het fijngesneden ui mooi lichtbruin. Voeg dan de bloem erbij en bak de bloem op laag vuur voor ongeveer 60 seconden mee. Verkruimel in een aparte kom het bouillonblokje met het hete water en mix dit goed samen. Giet dan de bouillon in het steelpannetje bij de gebakken uien met de bloem en roer het goed door voor ongeveer 60 seconden op middelhoog vuur. Voeg de kaas en de crème fraiche erbij en laat de saus mooi indikken voor ongeveer 2 minuten terwijl je de saus blijft doorroeren.

Stap 4.
.

Vet de ovenschaal in met roomboter en schep de krieltjes, groenten en de kip erin en verdeel de inhoud over de ovenschaal. Giet de kaassaus eroverheen en bak de ovenschotel in een voorverwarmde oven op 200 graden voor ongeveer 15 a 20 minuten tot je ziet dat de saus is ingetrokken. Serveer de ovenschotel warm met een portie rijst, en genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *