TERIYAKI KIP NOEDELS

Aziatische gerechten, daar kunnen we allemaal geen genoeg van krijgen! Vooral deze kip noedels in Teriyaki-saus is een grote favoriet die je in minder dan 30 minuten al op tafel zet. De Teriyaki-saus maak je heel makkelijk zelf met een paar simpele ingrediënten en zo heb je weer een heerlijke snelle maaltijd die ideaal is voor doordeweeks!

Ingrediënten: (4 personen)
.

·           2 etl. wokolie

·           300 gr. kipfilet, in reepjes gesneden

·           1 tl. zout

·           1/2 tl. zwarte peper

·           2 wortels, in plakjes

·           1 ui, grof gesneden

·           2 teentjes knoflook, fijngesneden

·           1 broccoli, in roosjes

·           125 gr. taugé

·           250 gr. champignons

·           250 gr. Udon noedels

Voor de Teriyaki saus:
.

·           200 ml water

·           100 ml sojasaus

·           2 etl. ketjap manis

·           2 etl. zoete chilisaus

·           50 gr. donkere basterdsuiker

·           1/2 tl. knoflookpoeder

·           1 tl. cayennepeper

·           1/2 tl. zout

·           2 etl. maizena

 

 

Bereiding:

Stap 1.

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel de gekookte noedels af onder koud water en zet ze even apart.

Stap 2.

Verhit de wokolie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Schep de kip erbij en breng de kip op smaak met zwarte peper en zout. Bak de kip voor ongeveer 8 a 10 minuten tot hij gaar is en schep de kip vervolgens uit de koekenpan en zet het even apart.

Stap 3. 

Verhit in dezelfde pan weer een scheut wokolie op middelhoog vuur. Schep de uien, knoflook, taugé, champignons wortels en de broccoli erbij en bak op middelhoog vuur voor ongeveer 8 a 10 minuten. Wil je de broccoli volledig gaar hebben, dan kun je deze het beste even van tevoren voorkoken. Zelf vind ik het lekkerder als de broccoli nog een bijt heeft.

Stap 4.

Mix in een kom de ingredienten voor de teriyaki saus samen en zet deze even apart. Schep de gebakken kip terug in de pan met de groenten en schep het goed door. Giet de teriyaki saus over de groenten en kip en schep alles nogmaals goed door. Laat het geheel bakken op middelhoog vuur voor zo’n 3 a 5 minuten tot de saus begint te koken en mooi is ingedikt. Voeg als laatste de noedels toe en schep het goed om. Serveer met wat geroosterde sesamzaadjes en smakelijk eten allemaal! 

Extra tips&trics:
..

·           Vervang alle groenten door een zak Jumbo 400 gram Oosterse of Aziatische Wokgroente.

·           Vervang de Udon noedels door rijst, spaghetti of serveer er enkel een salade bij.

·           Is de saus iets te dik? Giet er dan extra koud water bij en breng de saus aan de kook.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *