Luchtige amendelcake

LUCHTIGE AMANDELCAKE MET BECEL AMANDELDRINK

De amandeldrink kun je lekker drinken bij het ontbijt of lunch, maar persoonlijk vind ik de amandeldrink het lekkerst om te verwerken in bijvoorbeeld havermout of om er lekkere pannenkoeken mee te bakken. Van het weekend gebruikte ik de Becel Amandeldrink voor in de havermout en wat was dit verrassend lekker! Becel Amandeldrink bevat een licht zoete smaak en daardoor heb je bij de havermout helemaal geen extra honing nodig.

En omdat de Becel Amandeldrink zo goed in de smaak viel, besloot ik er ook maar eens mee te gaan bakken. Ik bakte een amandelcake en voor in het beslag gebruikte ik de Becel Amandeldrink. Deze cake ziet er niet alleen mooi uit, maar de amandelcake is ook nog eens erg lekker, super luchtig, vol van smaak en ietsjes knapperig van buiten!

Ingrediënten:
.
Voor het cakebeslag:
.
  • 200 gr. ongezouten Becel roomboter (of margarine)
  • 150 gr. kristalsuiker
  • 3 etl. sour cream
  • 1 tl. vanille extract
  • 4 eieren
  • 250 gr. bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 200 ml Becel Amandeldrink
  • 50 gr. amandelen, geroosterde en gehakt
Voor de topping:
.
  • 200 gr. monchou
  • 100 gr. poedersuiker
  • 3 etl. Becel Amandeldrink
  • 200 gr. geroosterde amandelen, gehakt
Bereiding:
.
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix in een ruime kom de zachte roomboter (of de margarine) en de kristalsuiker voor 3-4 minuten romig op hoge snelheid.
  3. Voeg dan de sour cream en de vanille extract erbij en mix nogmaals samen voor ongeveer 60 seconden.
  4. Breek de eieren per een bij het beslag en mix samen op middelhoge snelheid. Zodra het ene ei is opgenomen voeg je het volgende ei toe en mix je weer samen.
  5. Ga tussendoor met de spatel langs de zijkanten en langs de bodem van de kom en mix het beslag nog eens kort samen.
  6. Meng de bloem samen met de bakpoeder en zeef de helft van de droge ingrediënten bij het beslag.
  7. Giet de helft van de Becel Amandeldrink erbij en mix het met de elektrische handmixer op lage snelheid samen.
  8. Zodra de droge ingrediënten zijn opgenomen in het beslag stop je direct met mixen en voeg je de overige droge ingrediënten en de Becel Amandeldrink er ook bij en mix je het weer samen.
  9. Voeg de gehakte amandelen bij het beslag en roer deze met de spatel door het beslag.
  10. Vet de bakvorm in, bestuif de vorm met ongeveer 2 eetlepels bloem en klop de overige bloem weer uit de vorm.
  11. Giet het beslag in de bakvorm en strijk het beslag met de spatel aan de bovenkant mooi glad.
  12. Bak de cake in de voorverwarmde oven voor 30 a 40 minuten mooi goudbruin en gaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *